A tóról bővebben

Napijegy váltható: 2018. november 1-től a Faház Sörözőben reggel 7-től!

A TÓ JEGÉRE RÁLÉPNI, AZON KORCSOLYÁZNI ÉLETVESZÉLYES ÉS TILOS!!!

Ezt, a sokak által kedvelt horgászvizet 1986-ban hívta életre a helybéliek horgászat iránti olthatatlan vágya.

Az akkorra már apadó Szent László Patak maradék vizével töltötte fel a termelőszövetkezet és lelkes horgásztársaim által, verejtékes munkával legelőből mederré varázsolt 7 hektárnyi területet. A part és a tó mai alakját a 180 fős tagság féltő gondoskodásának köszönhetően nyerte el. Az eltelt több mint 30 év alatt minden egyes szezonban fejlődött, épült, szépült a part és a tó is. A kezdeti problémákon – hínárosodás, törpeharcsa elszaporodás – a horgásztársak összefogásával túllépve, a tó ma szebb és fejlettebb, mint valaha. Elkészült az aszfaltozott parkoló, és a tó kulturált mellékhelységekkel is bővült.

Kezelő: Tordas-Gyúró Horgász Egyesület

Halállomány:

Ponty, Amur, Kárász, Keszeg, Harcsa, Süllő, Busa

Horgászat:

Horgászni csak két bottal, botonként legfeljebb két horoggal szabad, REGGEL 6 ÓRÁTÓL-NAPNYUGTÁIG, a napijegyen feltüntetett érvényesség napján.

Mindennemű járművel tilos a gáton, valamint a vízparton közlekedni. Parkolásra csak a kijelölt parkoló vehető igénybe. Horgászni csak partról szabad, a horgászkészség behordása TILOS. Foglalt hely nincs, a helyfoglalás érkezési sorrendben történik. A horgász köteles a tó területén elhelyezett műtárgyakat megvédeni, a környezetvédelmi előírásokat betartani, a horgászhelyet és környékét tisztán tartani.

A méretkorlátozás alá eső halak:

 Ponty: 30 cm. Amur: 50 cm. Csuka: 40 cm. Süllő: 30 cm.Harcsa: 50 cm.

A méretkorlátozás alá eső, de a meghatározott méreten aluli halat megtartani nem lehet, azt a horogszabadítás után a vízbe vissza kell helyezni. A méretkorlátozás alá eső halakból az elvihető mennyiség napijegyenként 2 darab (ebből 1 db lehet amur).

A méretkorlátozás alá nem eső egyéb halakból (keszeg, kárász) az elvihető mennyiség napijegyenként 5 kg.

COMPÓT ELVINNI TILOS! 5 kg. FELETTI PONTYOT ÉS KOI PONTYOT ELVINNI TILOS!

A megtartani kívánt halat azonnal be kell írni a napijegybe, fogási naplóba! A halakat cserélgetni TILOS!

Fajlagos tilalmak:

SÜLLŐ – MÁRCIUS 1-TŐL ÁPRILIS 29-IG

CSUKA – FEBRUÁR 1-TŐL MÁRCIUS 31-IG

Egy horgász maximum 2 kg. etetőanyagot hozhat be a tó területére! A horgászatot csak érvényes napijegy birtokában lehet megkezdeni! A napijegy megvásárlója, a napijegyét, a kifogott halat, valamint az alkalmazott horgászkészséget köteles bemutatni, a Horgászegyesület által halőri tevékenységgel megbízott személynek.

Napijegy váltható: 2017. november 1-től 2018. április 1-ig A Faház Sörözőben  . Minden nap reggel 7 órától. (Gyúró)

Árak: Felnőtt Nappali 3.500 ft., Éjszakai 4.000 ft. Ifjúsági 1.500 ft., Gyermek 1.000 ft.

Elérhetőségek:

Farkas János (Elnök) Tel.: 06-30-491-9502 Bedi Viktor (Szerkesztő) Tel.: 06-30-221-28-76 e-mail: balna84@gmail.com

A Gyúrói Tó területén készült kép- és hangfelvételeket az egyesület promóciós célra felhasználhatja. Bármilyen kifogással a gyuroito.hu oldal szerkesztőjéhez fordulhatnak.